Масоно-атлантици превзеха и "Будител на годината" - номинираха турски имена, зелени и poмскu благодетели... За "БУДИТЕЛИ" на българите... :)

Аз се казвам Добри Божилов, автор съм на "Задругата" - БЪЛГАРСКА КНИГА, която измести всичко западно на пазара и доказа качествата на Българската литература.
Радио "Христо Ботев" бе обявило номинации за "будител на 2019". На шега помолих няколко приятели да ме номинират, но без особени илюзии. Просто като видях журито - съставено от атлантици и неолиберали, та дори с масонско присъствие вътре, ми беше ясно, че едва ли ще стигна дори до номинация (а какво остава и до званието "Будител на Годината").
Така и стана.
Но да оставим мен. Нека погледнем десетте номинирани.
Извинявам се, уважаеми сънародници, но думата "Будител" е тотално българска. По-българска от нея не може да има. Тя е свързана с пробуждането на българския народ по време на Възраждането, и със старта на процеса по отхвърляне на робството. Защо се извиних?
Заради следващото, което ще кажа.
Двама от десетте номинирани носят... турски имена - Шеип и Нургюл.
Разбира се, те са български граждани. Но будители да са хора с не-българско самосъзнание, това е гротеска. "Будителството" е нещо свързано именно с народа, и именно с българското, а не с държавата, членството в ЕС и "равните граждански права". Така както е логично лидер на ДПС да е "Доган" или "Карадайъ" (нали това е партия на турците), е логично и за будители да се номинират единствено БЪЛГАРИ!
Но да оставим небългарските имена, те са най-малкото нещо.
Друго, което се вижда в номинациите, е невъобразимото помпане на... зелените идеи. Които... не са национални. "Будител" е национална концепция, не глобална! Абсурдно е еко-активисти, защитници при това на съмнителни каузи, финансирани от чужбина, да бъдат "будители".
Самата "зелена активност" в момента се преосмисля по целия свят. Вижда се, че тя е някакъв заместител на рухналия комунизъм - нов опит да се ограничат правата на хората, и зад маската на благородни идеи, те да бъдат хвърлени в нова тирания.
Но "еко" е западна концепция, тя реално дори няма общо с опазването на природата, а е опит за прокарване на неолиберални идеи и промиване на мозъци. 
"Зелени" са още 3 от номинациите, като една е и превърналото се в пародия "събиране на капачки" за кувьози, докато държавата троши милиарди за всевъзможни глупости.
Но да продължим натам. Една номинация е на учителка в ромски квартал. Отново тотално не на място. Будителството НЕ е ромска кауза. Разбира се - образованието на ромите е нещо важно, но това е съвсем друга дейност, която няма нищо общо с Българщината. "Будителството" е Българщината. Нищо друго - нито турци, нито цигани имат някакво отношение към това.
Какво виждаме по-натам?
Будител е спонсор на... спортна зала.
Сега, спортът и стадионите са слабост на Бойко Борисов, но "будителството" е интелектуална дейност. Отглеждането на "спортни батки" малко се разминава с това. Естествено, децата трябва да се движат, и това е похвално. Човекът трябва да получи медал, но от Министерството на спорта. А не като "будител"!
И накрая - стигаме до нещо, дето наистина има "будителство" в себе си. Това е номинацията на една нова библиотека в Студентски град, една българка-учен по микробиология, и на акад.Пламен Карталов - директор на Софийската опера.
От 10 кандидати - 3 читави.
Всъщност, библиотеката не е много читава, поне не за "будител", защото носи чуждо име. Поне българско да бяха сложили. Но е библиотека все пак, можем да си затворим очите за това.
Най-вероятно, и най-логично е за топ званието "Будител на годината", да се класира Пламен Карталов. Напълно влиза в профила, културен деец е, а в оперното пеене, България има световни достижения.
Нека му пожелаем да спечели.
Но като гледам критериите, и подавляващото мнозинство на атлатническо-масонските псевдо ценности, залагам че някой "зелен" или с небългарско име, ще е "Будител на 2019"...
Между другото, има още един писател, който "разби" пазарите тази година,  и отново е българин. Това е Мария Лалева с "Живот в скалите". Отзивите и за нейната книга са ласкави. Но странно защо я няма сред номинираните.
В година, в която БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ победиха чуждите, няма нито един писател, достоен за будител. Може би писателите са били достойни само във времената на оригиналните будители, които вече "не са актуални на времето" - Вазов, Паисий, Чинтулов, Каравелов.
Какви ги говориш. Днес важни са Грета и турските сериали...
Кой точно ще е финалният избор, ще разберем на 1 ноември...

Добри Божилов, писател
Автор на "Задругата" - бестселър на 2019, с патриотична насоченост, 6 седмици №1 по продажби, с хиляди вдъхновени отзиви по Интернет, отзиви именно в посока - Будителство...