"И ЗАМИРИСВА НА МОРЕ" - Георги Борисов

Освен оригиналните текстове на стихотворенията, по които композиторът Стефан Димитров създаде през последните десетилетия знаменити български песни, книгата съдържа и част от творбите на Георги Борисов, които критиците наричат ”класически“. 
Но не само защото от първия до последния ред на поетичното си творчество авторът остава верен на класическия стих и орфическото песенно начало, а заради това, че стиховете му не се подчиняват на времето. 
По този повод Васил Балев, редакторът на книгата, пределно строг в подбора си, пише: ”Не мога да се сетя за друг поет в съвременната българска литература, който да притежава толкова белези за несъвременност. 
И най-парадоксалното е, че именно това прави Георги Борисов настоящ, категоричен и характерен. 
Някак – извънвремеви. 
Изумлението от близостта на словото при него е така голямо, че самите думи започват да звучат като манифест на самите себе си. В сюжетната нишка потръпва митът. 
Точно преброените срички на неговата стихийност говорят за безкомпромисен перфекционизъм. Той просто така се е родил – ако не пише по своя си начин, светът му ще потъне в мрак. 
Само в един негов текст са наблъскани толкова смисъл и звук, колкото други автори не успяват да кондензират в цяла стихосбирка.“

Източник: fakelexpress