Писател разби капитулантите пред Скопие: Македония получава всичко, ние отново "в бъдеще ще правим нещо"

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Писателят Добри Божилов - автор на бестселъра на 2019 г. "Задругата", направи гневен коментар около поредното развитие на събитията с Македония.
Публикуваме го без редакции:
"България отново напълно капитулира пред тази жалка смешна Коминтерновска псевдо-държава Северна Македония. Те получават всичко. Става точно това дето и Каракачанов описа - "тупкат топката", губят ни времето, а керванът си върви. Скопие ще получи дата за началото на преговори.
А ние какво? Ние за пореден път "ще поставим условия". Но... в бъдеще?
Е, докого така? 30 години вече все това се случва. Македония получава всичко, а ние все по някаква причина отстъпваме. Сега причината я измисли Бойко Борисов - "да не се запомни в историята, че ние сме спрели Македония за ЕС".
Абсолютно капитулантска теза. Защо да не я спрем? Нима в историята трябва да влезе, че измислена нация е подкрепена от България, за ЕС?
Защо не сме като гърците? Какво им дреме - ни НАТО, ни ЕС за Македония, докато не се откаже от кражбата на антична история.
И постигнаха своето.
Ние всичко правим каквото поиска Скопие. "Сакън" да не се разсърди някой там!
Сега остава да видим само колко струват заканите на Каракачанов. Той ясно каза, че пуснем ли Скопие в ЕС, излиза от кабинета. Но май няма да излезе. 
Това е пълна подигравка и срам. Всъщност, дали не сме загубили Македония, точно заради такова страхливо и капитулантско отношение на нашите политици и в миналото. Дали заслужено не сме я загубили?
И ако е така - тогава защо се "пеним". Направо да признаем Македонската нация, измислената история, може и в нашите учебници да я въведем..."

Добри Божилов, писател
автор на "Задругата"