„Морски сюжети” - изложба живопис, метал и скулптура на Венцислав Марков

◊ ИЗЛОЖБАТА
Арт Галерия "Ларго"
представя
Венцислав Марков
„Морски сюжети”
Живопис, метал и скулптура
19 септември – 09 октомври 2019
Откриване – четвъртък, 19 септември 2019 г., 18:30 часа 
Има един любим момент в работата на галериста – това е моментът, когато подреди творбите за новата изложба по стените и постаментите в галерията, обхване с поглед цялата експозиция и с трепет открие, че художникът е надминал себе си. 
Тогава отвътре, от сърцето, напира радост, която се превръща във възторг, после в опиянение, и накрая галеристът е готов да пее, да подскача, да крещи „Браво! Браво!“ и най-вече му се иска да грабне всички творби и да ги запази само за себе си… 
Или поне при мен е така! 
Това се случи в галерия "Ларго" при подреждането на първата експозиция от есенния изложбен сезон "Морски сюжети" на варненския автор Венцислав Марков. 
Венци, един от десетте наградени с приза "Художник на десетилетието 2008-2018 на Галерия "Ларго", ще се представи с живопис, метал и скулптура. 
Темата на изложбата е повлияна от варненското крайбрежие и морето, на което скоро ще трябва да кажем "довиждане" с идването на есента. Във формата на скулптурни произведения ще ни поздравят чайки, развели криле в полет, и риби, небрежно носещи се във въздуха до тях. 
А в живописните творби ще забележим, че Венци умело е използвал неконвенционални материали като метал, с които да придаде релеф, дълбочина, различни форми и интересна връзка между платната и пластиките.

E-net