Карнавални лаборатории „Карнавал-Експрес“ 2019

През лятото на далечната 2010 г. ентусиазирани артисти от Жар Театър реализират в няколко парка в София своята първа поредица от открити карнавални лаборатории. 
Инициативата позволява на всички, които искат да се докоснат до атракционните изкуства да опитат да жонглират, да ходят на кокили или слак-лайн, да карат моноцикъл, да въртят пой и други интересни карнавални уреди. 
Всяка година Жар Театър продължава и развива начинанието. 
Вече са осъществени над 80 карнавални и огнени лаборатории не само в столицата, но и във Варна, Габрово, Банкя, Созопол, Търговище, Стара Загора и дори  в град Нанси, Франция и Аман – столицата на Кралство Йордания. 
В откритите карнавални лаборатории като активни участници безплатно са участвали близо 2500 човека на различна възраст – най-вече деца и младежи, но и възрастни ентусиасти - любопитни да изпробват възможностите си в атрактивни карнавални дисциплини. 
Екипът от водещи често включва опитни майстори на различните карнавални дисциплини от чужбина – над 50 млади улични и циркови артисти от 24 различни държави са демонстрирали през годините своите умения и са разкривали „тайните“ си пред участниците в лабораториите. 
„Карнавал-Експрес“ `2019 продължава на:
14 юли от 19:00 ч. Жар Театър представя "Котаракът в чизми" в Южния Парк (вход от ул. "Нишава")
ВХОД СВОБОДЕН
Преди спектакъла от 17:00 до 18:30 на същото място ще се проведе КАРНАВАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ #4 от проекта на ЖАР ТЕАТЪР "Карнавал-експрес'2019", който се осъществява с финасовата подкрепа на Програма "Култура" на Столична община.
28 юли от 17:00 ч. до 18:30 ч. в Парк „Заимов“ 

E-net