180° Конкурс за късометражен ням филм

Шестото поредно издание на единствения по рода си в България фестивал за експериментално изкуство 180° предстои в София между 20 и 26 юли. 
По традиция, както и всяка година досега, организаторите от "180° - лаборатория за иновативно изкуство" отправят предизвикателство към професионалисти и любители-кинаджии. 
Те трябва да заснемат кратък ням филм до 3 минути, като се лишат от едно от основните си изразни средства - звукът.
Селекция от най-добрите филми ще бъде озвучена с импровизация на живо от музикантите от ансамбъла на 180° на специална прожекция на 22 юли.
Темата на конкурса тази година е „Форми“ и е вдъхновена от стогодишнината на Баухаус Десау. Организаторите поощряват експеримента и развинтеното въображение и търсят най-оригиналните интерпретации.
Срокът за участие е 17 юли. Финалистите ще бъдат избрани от международно жури, а отличените филми ще бъдат наградени и представени пред публика в рамките на фестивала. 
Конкурсът е уникален със своя нетрадиционен формат и представянето на филмите с концерт.
Ето и пълните условия:
Може да участва всеки над 18 години – сам или с екип.
Филмите могат да бъдат във формат .mp4, .m4v, .mov, без звук и с дължина до 3 минути.
Режисьорите трябва да ги изпратят на info@180-degrees.org  чрез някоя от платформите за споделяне - Wetransfer, Dropbox, Google Drive. Филми, изпратени като прикачени файлове, няма да бъдат взети под внимание. 
Крайният срок е 17 юли. 
"180° - лаборатория за иновативно изкуство" е платформа за експериментално изкуство, която стимулира интердисциплинарния подход, изследването на нови модели на изразяване и взаимодействие между различни артистични практики, между музика, танц, театър, визуални изкуства и архитектура.
Фестивалът 180° е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.
За новини и актуална информация следете сайта на фестивала 180°: https://www.180-degrees.org/, както и страницата във Фейсбук: https://bit.ly/2pXMwue 

E-net