Потресаваща детска приказка възмути родители

Не, това не е някоя нелепа шега.
А истинска детска приказка, която е излязла от печат и се продава на книжния пазар. Приказката е част от книгата „Детски и домашни приказки“ на Братя Грим.
„За пръв път на български език – превод по оригиналните немски текстове на прословутите приказки, събрани и разказани от Якоб и Вилхелм Грим.
800 страници чисто удоволствие за хората, очаквали с нетърпение да прочетат малко повече от „истинските“ приказки на Братя Грим – онези, от които е извадена всичката захар, с която сме израснали, за да останат отрязаните пръсти, мъртвите бебета и онези тежки редове, които съвременното общество не възприема точно като „приказни“.
Така е представен сборника, и то не случайно.
Явно книгата е по-скоро четиво за възрастни, при това – любители на заглавия от типа на романите на Стивън Кинг. Но подвеждащото заглавие за детство и домашен уют със сигурност не бива да ви заблуждава.
„Инатливото дете“ е кратичък и изправящ косата разказ, с който със сигурност не желаете да приспите вашия малък наследник, колкото и инатлив и непослушен да е бил през деня.

Източник: Родител.бг