Представяне на книгата „Посъветвай ме, отче!”

„Посъветвай ме, отче!”, съвместно издание на Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” на Варненска  и Великопреславска митрополия и Издателско-информационна къща „Светигора” на Черногорска и Приморска митрополия.
Книгата излиза за първи път на български език. 
Това се случва с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и Черногорския и Приморски Митрополит Амфилохий.
В началото на септември тя беше представена на Седмицата на православната книга във Варна и предизвика голям интерес сред вярващите читатели. 
По думите на отец  Радомир Никчевич от ИИК „Светигора”, това е една много търсена книга, претърпяла няколко издания на сръбски език в голям тираж, като всеки път съдържанието й се допълва с нови въпроси и отговори. 
Нейната популярност се дължи на факта, че тя напомня на съвременния православен християнин да се моли непрестанно на Бога, да бди над себе си, за да победи своите вътрешни врагове, своя стар човек, да обнови сърцето и чувствата си, изучавайки духовното наследство.
Големият брой разнообразни въпроси и отговори откриваме в мислите и поуките на известни старци и подвижници, както от древността, така и от наши дни, през техния духовен опит и благодатен дар.
На 30 септември, от 18.30 ч. в аулата на Богословския факултет на СУ, пл. "Св. Неделя" №19 софийската публика също ще може да се срещне с книгата и издателите й. 
Ще я представят свещеноиконом Василий Шаган, редактор на българското издание, и един от преводачите - Борислав Аврамов.

Източник: arhangel.bg