Дебют на романите „Ортодокс“ и "Момичето от квартала“


Приятелите ни от Човешката библиотека, Дружество на българските фантасти „Тера Фантазия“ и творчески клуб „Светлини сред сенките“ ни канят на 8 декември, събота, от 11 часа в сектор „Детска литература“ на Столична библиотека, за да представят две нови книги за деца (и не само): романа „Ортодокс“ на Григор Гачев и стихотворната повест „Момичето от квартала“ на Светлини сред сенките; и за да наградят младите автори, отличени в тазгодишния Копнеж за растящо творчество.


В дебютния роман „Ортодокс“ на Григор Гачев родителите на малкия Петърчо го оставят в манастир, понеже въпросите му им идват прекалено големи. 
Ще се превърне ли Петърчо в образцов монах? 
Или ще се насочи по път със самодиви и караконджули, еретични думи като „електричество“ и „холография“, други светове и същества с неизмерима мощ... че и нова сестричка? 
И докато двамата сеят купища весели поразии, ще смогнат ли да научат по нещо сериозно за достойнството, щастието и човешката същност?

„Момичето от квартала“ е петнадесетата колективна книга
на творчески клуб „Светлини сред сенките“ и първата стихотворна повест в поредица „Човешката библиотека“. 
Тя разглежда взаимоотношенията между деца и родители и премеждията на малкия човек, оставен да се оправя сам в големия квартал. 
Как реагират децата на първата любов? 
На първия сблъсък с градските хулигани? 
На първата среща с нещо страшно, за което трябва да се говори, но е трудно да се намерят точните думи – и точните хора, на които да споделим? 
Авторите са на възраст от 7 до 18 години.

Източник: fantasylarpcenter